Astrofotografering med Voyager

Untitled Document

 

D. 26. maj kl. 20:00
Ved Leonardo Orazi, manden bag programmet.

Voyager, program til systemintegration og automatisering af astrofotografering

Der har været talt en del omkring software til automatisering af ens astrofotografering. Maxim DL, PRISM, TheSkyX, ACP, CCD Autopilot, CCD Commander, N.I.N.A, SGP, Voyager m.fl. Programmet Voyager er blevet nævnt flere gange, som et rigtig godt produkt til amatør astronomer, som gerne vil automatisere og gøre det nemmere at lave sine observationer.

Om Voyager
Voyager er et integrationsprogram, der har grænseflader til programmer fra tredjepart for at få dem til at arbejde sammen og opnå praktiske resultater ved hjælp af en enkelt managementkonsol. Voyagers mål er at reducere brugerinteraktion med de forskellige programmer, der er nødvendige for sine observationer, og dermed flytte fokus over på selve optagelsen.

Voyager blev i sin tid udviklet til brug til amatør astronomer, der tager afsted til en mørk himmel for at tage deres billeder. Voyagers funktioner og pålidelighed er i dag blevet videreudviklet og er dermed meget nyttige for dem, der laver deres astrofotografering fra et permanent sted.

Hvert gemt minut er et optjent minut til optagelse af fotoner. Som vi sit alle ved, fungerer tingene ikke altid perfekt – guidestjernen går tabt, en sky passerer forbi osv. Voyager er designet til maksimal genopretning og pålidelighed, når disse ting sker.

Præsentation af Voyager
Så vi er glade for at Kompedal Zoomer, kan afholde en præsentation af programmet, ved Leonardo Orazi, manden som står bag Voyager. Der vil være en præsentation af programmet og mange af den funktioner, samt en Q&A hvor vi kan komme nærmere ind på detaljer.

Vi tror det kan have interesse for rigtig mange amatør astronomer der dyrker astrofotografering, da Voyager tilbyder de rigtige funktioner til en ganske fornuftig pris.
Deltag gerne, også selv om du ikke står for at skulle vælge noget tilsvarende software. Man bliver helt sikkert inspireret.

Link til Voyager

Zoom møde detaljer
Emne: Voyager, Program til systemintegration og automatisering af astrofotografering
Tid: 26. maj, 2021 20:00 CET

Deltag i Zoom møde, link

https://zoom.us/j/99912916719?pwd=Q3BYQUxDT2l5bUxLYS85UDFOaGpoQT09


Sidste nyt

 • Køb af varer fra USA og på Auktioner fra Japan v/ Torben Ask

  Torben Ask fortæller om A) Køb & Import af brugt udstyr fra USA, England, TysklandB) Køb brugt udstyr (f.eks. Takahashi) på Auktion i Japan Her kan få dit foredrag vist

 • Skal det koste penge at redigere billeder? StarParty foredrag 2024

  Thomas Jensen holder et oplæg om at billedbehandle med gratisprogrammer. Han bruger GIMP, DSS, SIRIL og STARNETT. Her behøves man ikke at smide mange tusinde kroner efter dyre programmer for at få flotte og gode billeder

 • StarParty foredrag 2024 – FUT

  Foredrag v/ Karsten Frank Brogaard Frank kommer og fortæller seneste nyt om FUT. Og bagefter kan vi tilgå teleskopet i Australien. Og hvis vi er heldige kan vi lege det med data i Photo-Lab 2024

 • StarParty Foredrag 2024- STEP

  Hans Kjeldsen / AAU Hans Kjeldsen er snart fast inventar på Star Party. Og det er han også i 2024! Hans er på fredagen og vil fortælle om det danske romprojekt – STEP. En satellit med et UV-teleskop som skal i rummet i juni 2025

 • StarParty Foredrag 2024 SONG

  ved Frank Grundahl AAU. Foredraget kommer primært til at handle om SONG relateret samt det nye 70 cm Planewave på Ole Rømer. Glæd Jer!

 • Monteringer fra JWT

  JWT Astronomy kommer til Star Party 2023 Vi er stolte over at JWT Astronomy fra Holland kommer og viser deres spændende monteringer frem. Du får mulighed for at se deres nyeste produkter bl.a. den meget omtalte Trident GTR, som er optimeret til fjernobservatorier. Mark fra JWT Astronomy vil være tilstede under hele Star Party og…