Nyt om Star Party

 • Daystar Quark erfaringer
  ved Thomas Jensen. Foredraget kommer primært til at handle om Thomas erfaringer med Daystar Quark H-alpha filter til Solobservationer, hvorfor han har valgt en sådan én, kontra et mindre solteleskop; samt fordele og ulemper derved. Han vil desuden ganske kort […]
 • Teleskopbyg og spejlholdere
  Indlæg, Torben Taustrup orben vil fortælle om TOC teleskopbyggeri og vil komme ind på de udfordringer som en god konstruktionen af spejlceller giver. Mange har spændt fulgt deres arbejde med få styr på fastholdelse af spejlene i deres nye hjemmebyggede […]
 • Målinger og observationer af Solen
  Foredrag John Valentin Mikkelsen John vil fortælle om hans observationer af solen og de resultater han har fået.Måling af kantmørkning, granulering, umbra og penumbra temperatur, rotation, soldiameter med mere. Det er første gang at vi på star party for et […]
 • Astrofoto på Alt-Az montering
  Foredrag Niels Haagh De fleste amatørastronomer bruger polarjusterede, ækvatoriale teleskopholdere, når de tager astrofotos. Nye udviklinger gør det muligt at tage billeder af samme kvalitet ved hjælp af alt-az monteringer, og tit er et alt-az-monteringer et godt alternativ til den […]
 • Asteroide observationer
  Observationer og målinger på asteroider. En af Danmark mest ambitiøse asteroide observatører, Kim Lang, vil fortælle om de resultater og observationer han lavet de sidste par år. Som mange nok ved måler variationen på asteroider over flere nætter for at […]

Mød det fantastiske hold bag Star Party

Lars Lindhard

Lars Zielke


Lars Lindhard, en dedikeret amatør astronom med over 50 års erfaring.

Lars har en passion for visuelle observationer og har brugt utallige timer på at udforske nattehimlen. Han har været med til at arrangere Star Party næsten siden begyndelsen i 2007 og har været med til at skabe Star Party som vi kender det i dag.

Som en hjælpsom ressource inden for amatør astronomi, er Lars altid parat til at give gode tip og råd til vores deltagerne.

Han er ansvarlig for tilmeldinger, økonomi og indkøb, hvilket sikrer, at begivenheden er godt organiseret og forberedt.

Lars’ dedikation og engagement i at bringe astronomientusiaster sammen er værdsat af mange. Larss bidrag er uvurderligt, og vil sikre at årets træf vil blive en uforglemmelig begivenhed, hvor vi kan nyde stjernerne og lære af hinandens passion for himmelrummet.

Lars Zielke, passioneret amatør astronom gennem næsten 50 år. En af arrangørerne af Star Party.

Lars har været en aktiv del af astronomifællesskabet i mange år og var med til at starte Star Party sammen med Allan Rasmussen i 2007.

Hans interesseområder spænder bredt og inkluderer visuel observation, spektroskopi, videnskabelige observationer, meteoritter, solsystemet, planet-observation og fotografering.

Som en dedikeret arrangør tager Lars sig af flere opgaver. Vores webside, koordineringen af foredragsholdere, udarbejdelse af programmet samt håndtering af praktiske opgaver. Lars er en mester til at skabe et informativt og underholdende træf.

En af Lars’ opgaver er hans evne til at tiltrække og få foredragsholdere af høj klasse til Star Party. Han har skabt forbindelser med forskere og amatører astronomer fra hele verden, som tit har foredrag med deres ekspertise.

Lars værdsætter virkelig muligheden for at møde andre amatør astronomer og finder stor glæde i at skabe et stærkt fællesskab blandt amatør astronomer.