Nyt om Star Party

 • Køb af varer fra USA og på Auktioner fra Japan v/ Torben Ask
  Torben Ask fortæller om A) Køb & Import af brugt udstyr fra USA, England, TysklandB) Køb brugt udstyr (f.eks. Takahashi) på Auktion i Japan Her kan få dit foredrag vist
 • Skal det koste penge at redigere billeder? StarParty foredrag 2024
  Thomas Jensen holder et oplæg om at billedbehandle med gratisprogrammer. Han bruger GIMP, DSS, SIRIL og STARNETT. Her behøves man ikke at smide mange tusinde kroner efter dyre programmer for at få flotte og gode billeder
 • StarParty foredrag 2024 – FUT
  Foredrag v/ Karsten Frank Brogaard Frank kommer og fortæller seneste nyt om FUT. Og bagefter kan vi tilgå teleskopet i Australien. Og hvis vi er heldige kan vi lege det med data i Photo-Lab 2024
 • StarParty Foredrag 2024- STEP
  Hans Kjeldsen / AAU Hans Kjeldsen er snart fast inventar på Star Party. Og det er han også i 2024! Hans er på fredagen og vil fortælle om det danske romprojekt – STEP. En satellit med et UV-teleskop som skal… Læs mere: StarParty Foredrag 2024- STEP
 • StarParty Foredrag 2024 SONG
  ved Frank Grundahl AAU. Foredraget kommer primært til at handle om SONG relateret samt det nye 70 cm Planewave på Ole Rømer. Glæd Jer!

Kompedal Star Party, som er det årlige astronomimøde i Danmark, afholdes hvert år i september.

Det første Star Party blev afholdt i 2007, og Star Party er siden afholdt hvert år – undtagen i coronaåret 2020.

Lige fra den første åbningsaften torsdag, har deltagerne kunne føle sig velkomne, uanset om de har deltaget alene eller i selskab med venner eller familien. Fra hele Danmark, Skandinavien og andre lande, har besøgende kommet til Star Party, og mange har også nydt godt af de fine omgivelser og de gode samvær.

Vi har i årenes løb haft et godt damarbejde med professionelle astronomer fra universiteterne , som har holdt foredrag om de danske teleskoper på La Palma, Song-projektet, exoplaneter, aktuel rumforskning og solsystemets opståen. Herudover har dygtige amatørastronomer fortalt om emner som visuel observation, astrofoto, spektroskopi og selvbyg af udstyr.


I mange år har stedet været Kompedal, men i 2023 er Star Party flyttet til Firbjergsande på Venø for at få mere plads og bedre faciliteter til de mange besøgende.


Der er nu flere sale til foredrag og samvær, flere soverum og -pladser, bedre køkken- og spisesal, og fine udendørsområder til observation og foto.

Der har mange gange været et stumpemarked, hvor deltagerne kunne komme af med de ting, der ikke længere var brug for og måske finde den dims de manglede.

Et fast indslag har været en lille walkabout, hvor deltagerne kom rundt på pladsen for at se, hvad der er medbragt af udstyr og høre lidt om, hvad deltagere arbejder med.

De tidligere star parties i Engesvang, Kompedal har altid givet masser af oplevelser, hvor deltagerne både har haft mulighed for at nyde godt af gode forhold til observation, samtidig med at de har haft masser af tid til afslapning og hygge sammen med andre astronomi interesserede.