BIG BANG

Michael Linden-Vørnle
Untitled Document

 

Kompedal Star Party Zoomer ind
D. 21. April kl. 19:30 til 21:00
Big bang v/Michael Linden-Vørnle, DTU Space

Vores til dato bedste teori for universets udvikling – vores kosmologi – er big bang-teorien, der er blevet udviklet over de seneste hundrede år. Særligt de seneste år har givet os masser af af nye målinger og observationer, der har gjort vores kosmologiske modeller mere skarpe og præcise – ikke mindst målinger af eftergløden fra big bang, den kosmiske mikrobølgebaggrund. Der er dog stadig mange åbne spørgsmål og udløste problemer med big bang-teorien. I foredraget vil Michael fortælle om status for big bang anno 2021 og give sit bud på, hvor de aktuelle udfordringer og problemer med teorien vil føre os hen.

Image credit: ESA

Zoom møde detaljer
Emne: Big bang v/Michael Linden-Vørnle, DTU Space
Tid: D. 21. April kl. 19:30 til 21:00

Deltag i Zoom Meeting, Zoom licens venligst stillet til rådighed af DTU