Deep sky astrofotografi

Kompedal Star Party og Astronomisk Selskab Zoomer ind.
Onsdag d. 9. juni kl. 20:00

Deep sky astrofotografi – Et teknisk foredrag om lysfotonernes vej gennem fotochippen til et deep sky foto.
Ved Thomas Jensen

Astrofotografi har mange facetter og spænder bredt fra videnskabelig fotometrisk måling, planetariske snap-shots til deep sky fotos, med billedbehandling som er en mellemting mellem sandhed og kunst. Alle overnævnte har dog en ting til fælles; Astrofoto er nørdet og teknisk.

For en deep sky astrofotograf er der en evig jagt for at optimere Signal to Noise forholdet (SNR), og få det skarpeste billede med den største farvedybde (bitdybde). I foredraget vil jeg komme ind på CMOS chippen og hvordan følgende parametre påvirker det endelige resultat; Sky-fog (baggrundslys), Gain, eksponering, offset, dark current, amp glow (køling), flats, darks, dark flats, dither, antal frames og endeligt hvordan disse giver det bedste Signal to Noise som vi alle efterstræber.

Zoom møde detaljer

Emne:  Teknisk foredrag om lysfotonernes vej gennem fotochippen

Tid: 9. juni, 2021 20:00 CET

Deltag i Zoom mødet

Astrofotografering med Voyager

Untitled Document

 

D. 26. maj kl. 20:00
Ved Leonardo Orazi, manden bag programmet.

Voyager, program til systemintegration og automatisering af astrofotografering

Der har været talt en del omkring software til automatisering af ens astrofotografering. Maxim DL, PRISM, TheSkyX, ACP, CCD Autopilot, CCD Commander, N.I.N.A, SGP, Voyager m.fl. Programmet Voyager er blevet nævnt flere gange, som et rigtig godt produkt til amatør astronomer, som gerne vil automatisere og gøre det nemmere at lave sine observationer.

Om Voyager
Voyager er et integrationsprogram, der har grænseflader til programmer fra tredjepart for at få dem til at arbejde sammen og opnå praktiske resultater ved hjælp af en enkelt managementkonsol. Voyagers mål er at reducere brugerinteraktion med de forskellige programmer, der er nødvendige for sine observationer, og dermed flytte fokus over på selve optagelsen.

Voyager blev i sin tid udviklet til brug til amatør astronomer, der tager afsted til en mørk himmel for at tage deres billeder. Voyagers funktioner og pålidelighed er i dag blevet videreudviklet og er dermed meget nyttige for dem, der laver deres astrofotografering fra et permanent sted.

Hvert gemt minut er et optjent minut til optagelse af fotoner. Som vi sit alle ved, fungerer tingene ikke altid perfekt – guidestjernen går tabt, en sky passerer forbi osv. Voyager er designet til maksimal genopretning og pålidelighed, når disse ting sker.

Præsentation af Voyager
Så vi er glade for at Kompedal Zoomer, kan afholde en præsentation af programmet, ved Leonardo Orazi, manden som står bag Voyager. Der vil være en præsentation af programmet og mange af den funktioner, samt en Q&A hvor vi kan komme nærmere ind på detaljer.

Vi tror det kan have interesse for rigtig mange amatør astronomer der dyrker astrofotografering, da Voyager tilbyder de rigtige funktioner til en ganske fornuftig pris.
Deltag gerne, også selv om du ikke står for at skulle vælge noget tilsvarende software. Man bliver helt sikkert inspireret.

Link til Voyager

Zoom møde detaljer
Emne: Voyager, Program til systemintegration og automatisering af astrofotografering
Tid: 26. maj, 2021 20:00 CET

Deltag i Zoom møde, link

https://zoom.us/j/99912916719?pwd=Q3BYQUxDT2l5bUxLYS85UDFOaGpoQT09